Bangkok Trip

Wat Phra, Wat Pho, Wat Benchamabophit, | Hang Yao, Chao Phyo River, Wat Arun, | Rose Garden, | Piman, | Rose Garden, | Pattaya, Ko Larn |

** Click images to enlarge **

Thailand ligt in de zuid oost hoek van Azië, met in het westen Burma, Laos en Cambodia in het oosten, Malaysia in het zuiden en Burma and Laos in het noorden. De Thai als ras komen oorspronkelijk uit China, uit de Yangtze valley, uit het oude rijk van Nan Chao in 650 AD. Langzaam hebben zij zich verplaatst naar de vruchtbare gronden rond de Chao Phraya River en in de 13e eeuw ontstond de eerste Thai stad Sukhothai.
Op dit moment 85% van de bevolking is Buddhist. De rest is Catholic, Christian of Muslim. De Koning is de beschermer van alle religies. Bangkok de hoofdstad herbergt ongeveer vier miljoen mensen en is het centrum van het intellectuele en commerciële leven. Het totale aantal inwoners van Thailand is ongeveer 45 miljoen.

Yaks Bangkok heeft veel meer te bieden als de welbekende seks industrie, de grootste attracties is wel een bezoek aan Grand Palace en het daarbij gelegen Wat Phra Kaeo, tempel van de Emerald Buddha. Een wandeling over het fabelachtige paleis terrein is iets wat je niet snel zal vergeten, de met spiegeltjes versierde torens, vergulden spitsen, en de bizarre en fantastische beelden van mythologische goden en godenes. De Emerald Buddha is gesneden uit een brok translucent emerald wat lijkt op jasper; ongeveer 78 cm in hoogte, het zit op een gouden troon van 10 meter hoog, 4 keer per jaar vervangt de koning persoonlijk de met juwelen bezette kleding van de Buddha. Andere tempels zijn Wat Pho met de enorme 46 x 14 meters Reclining Buddha, bedekt met blaadjes goud folie, en de schitterende Wat Benchamabophit ook bekend als de marmeren tempel. Wat Trimitr met de recent ontdekte (in 1954) 80% Gouden Buddha beeld van 5500 Kg. en nog veel meer.

Temple Een andere bijzondere attractie is een tocht per motorboot (Hang Yao) over de Chao Phya River en klongs en laat al de pittoreske beelden van het leven op en langs de rivier aan je voorbijgaan en bezoek de Floating Market met al de kleine kleurige bootjes vol met allerlei soorten etenswaar, stop bij Wat Arun en bezoek de prachtige tempel of Dwan met de enorme Yaks en grote torens bedekt met schelpen, stukjes glas of spiegel. Ga naar boven en geniet van het uitzicht over de stad Bangkok


Golden Temple Toeristisch maar zeker leuk is een bezoek aan Rose Garden met een Thai village cultural show, Wat je te zien krijgt is echt de moeite waard, werken met Olifanten, Thai wedding ceremonie, Voey dansen, Soeng Dans, Drum dans, Fingernail dans, Sword vechten en veel meer. Alle voorstellingen worden gegeven in een grote tropische tuin, sommige binnen maar de meeste buiten.

Piman serveert het best origineel Thais eten en ook nog in een unieke atmosfeer van 600 jaar terug, toen Sukhothai nog de hoofdstad van Thailand was. Dat was een tijd van welvaart en bijzondere architecture. Piman is geheel in stijl opgezet. Zelfs de bouw materialen zijn het juiste soort namelijk teakhout en platte rode stenen. je bent daar niet maar gewoon een toerist die Thais eet, nee! je gaat terug in de historie van 600 jaar geleden. Men laat je genieten van al het luxe van die tijd, de shows, classical dancing en de hoffelijke service van die tijd. En dat allemaal in een air conditioned omgeving!

Thai dancing Als je nog wat tijd over hebt bezoek dan eens een Snake Farm daar kun je zien hoe slangen gemolken worden om medicijnen te produceren en hoe de slangen gevoed worden met levende witte muizen. Je ziet daar de King Cobra de Russell's Viper de Malayan Pit Viper en nog veel meer slangen.

Om een Bangkok trip te beëindigen is het een goed idee om nog een paar nachten te verblijven in een goed hotel te Pataya voor uit te rusten aan een zwembad of om èèn van de kleine Koraal eilanden te bezoeken. Wij gaan naar het Koraal eiland Ko Larn met een mooie boot over de diep blauwe zee en het stelde niet teleur mooie witte stranden en palmbomen rondom, we hebben de gehele dag in zee gelegen met snorkel en duikbril en naar de vissen schelpen en koraal gekeken. Onze boats man bereide een fantastische lunch op het strand. Gekookte krab met witte rijst en soep. Dit is beter als zitten aan het zwembad.

back to top

© , 29-9-99 14:37:14, PdeB. All rights reserved